Suroviny
- Směs letní zeleniny (jarní cibulku, brokolici, kapustu, cuketu – dle libosti)
- Koncentrovaný rajčatový protlak
- Kůra Parmigiano Reggiano
- Parmigiano Reggiano, nastrouhané
- Sádlo (nepovinné)
- Extra panenský olivový olej
- Cibule nakrájená nadrobno
- Sůl
- Pepř
Příprava
- Do velkého hrnce dejte trochu oleje a postavte ho na mírný oheň. Přidejte sádlo, pokud ho používáte. Když se rozpustí, přidejte cibuli a trochu vody, trochu soli a pepře. Změňte teplotu na střední, aby se cibule orestovala.
- Poté přidejte nakrájenou zeleninu. Přidejte množství vody odpovídající dvojnásobku hmotnosti použité zeleniny a poté vrchovatou lžíci koncentrovaného rajčatového protlaku.
- Omyjte tvrdou kůru parmazánu Parmigiano Reggiano a oškrábejte z ní vnější vrstvu. Nakrájejte je na malé kousky a přidejte do polévky.
- Vařte hodinu na mírném ohni a občas promíchejte.
- Podávejte s bohatou porcí strouhaného parmazánu Parmigiano Reggiano.
Dobrou chuť
-
Produkt na prodejGran Moravia118 Kč – 16550 Kč
-
Produkt na prodejParmezán Parmigiano-Reggiano248 Kč – 34749 Kč
Add comment