Podzimní večery se blíží a tento originální recept je přesně ten, který nás v studených večerech krásně zahřeje a navíc je zdravý.
Suroviny
Porce pro 4 až 6 osob
- 100 až 150 gramů strouhaného sýra Rotterdammer
- 1 sladká brambora – batát
- 1 lilek
- 3 rajčata
- 1 cuketa
- 1 fenykl
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- Italské bylinky
- Pepř a sůl
- Větvičky čerstvého tymiánu
Příprava
- Předehřejte troubu na 180 stupňů. Zeleninu nakrájejte na plátky silné asi 5 mm. Pokud je lilek hodně velký, můžete ho rozpůlit.
- Olej smíchejte se lžící italských bylinek, trochou pepře a soli a dvěma stroužky prolisovaného česneku. Česnek, bylinky a olej dobře promíchejte.
- Zeleninu vložte do kulaté misky v troubě. Štětcem nebo lžící rozetřete na zeleninu směs oleje a koření a posypte ji nastrouhaným starým sýrem Rotterdammer (nebo jinou vyzrálou goudou) a několika snítkami tymiánu.
- Pekáč vložte do trouby na 40 až 60 minut. Čas od času můžete zkontrolovat, zda je zelenina uvařená.
- Zeleninu vyjměte z trouby a podávejte!
Dobrou chuť!
-
Produkt na prodejGouda Rotterdammer 2 roky stará170 Kč – 8670 Kč