Složení
Porce pro 4
- 3 velké umyté neloupané brambory
- 2 lžíce oleje
- 2,5 lžíce nasekaného rozmarýnu
- 70 g nastrouhaného parmazánu Parmigiano Reggiano
- Černý pepř
Příprava
- Předehřejte troubu na 200 ° C.
- Nakrájejte brambory na klínky a pomažte je olivovým olejem.
- Smíchejte nasekaný čerstvý rozmarýn, nastrouhaný sýr Parmigiano Reggiano, větší špetku čerstvě nadrceného černého pepře a přidejte k bramborům a vše promíchejte, abyste brambory pěkně obalili v sýru a koření. Nechte si část parmezánu a rozmarýnu na později.
- Pečeme v troubě po dobu 40-50 minut, nebo dokud nebudou brambory upečené dozlatova.
- Před podáváním brambory ještě navíc posypte sýrem Parmigiano Reggiano a rozmarýnem.
-
Pecorino Romano190 Kč – 950 Kč
-
Produkt na prodejGran Moravia118 Kč – 16550 Kč
-
Produkt na prodejParmezán Parmigiano-Reggiano248 Kč – 34749 Kč